Filmániás bekukkantók száma

2012. április 22., vasárnap

Legelsőként egy film, a film: Armageddon (1998)-kedvcsináló-

Ez a film, nos... ez nem mai darab. Egy korai "mestermű", és ezt mindenféle elfogultság nélkül írom ^^


A történet röviden/hosszan: van egy hatalmas nagy égitest, ami el akarja találni a mi hőn szeretett Földünket. Van egy nagy szervezet, nevezzük őket NASA-nak, az Ő feladatuk az, hogy valamilyen módon ez az esemény mégse következzen be. Itt kezdődik a bonyodalom. Több ötlet is felmerült a NASA-s agytrösztök fejében, de a legtöbbje szinte kivitelezhetetlen volt. A legjobb ötlet az lett végül is, hogy az űrben kell felrobbantani a veszedelmet...  Ekkor, egy főmufti Truman (Billy Bob Thornton) gondol egy merészet... és a feladatra egy olajfúró csapatot jelöl ki, élükön Harry-vel (Bruce Willis). Az extravagáns csapat tagjai mindenre alkalmasok, csak arra nem, hogy ők űrhajósok lehessenek, viszont valahogy mégis azokká válnak. Az ő kezükben van a világ sorsa, akinek a kezébe még "vizipisztolyt" se adnának egyesek ^^ És innentől érdemes megnézni magatok a filmet :)

A film színészei, színésznője: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Liv Tyler, Owen Wilson és még sokan mások... A színészi teljesítmény garantált ;)


Köszönjük is meg ezt a forgatókönyv íróknak: Jonathan Hensleigh-nek, valamint J.J. Abrans-nek.., illetve a rendezőnek Michael Bay-nak ezt a nagyszerű prukciót. Sajnos mivel a film kiadási dátuma 1998, ezért már nem fogjuk tudni megnézni moziban, de házimoziban igen, ha van elég pénzed ilyenekre, akkor ettől a filmtől elfog durranni az agyad...

Használati utasítás: Kényelmes karosszék, kezeid ügyében az inni-ennivaló, az a hangerő (mivel nagyon jó zenei dolgok vannak a filmben), amit még elbír az otthoni hangtechnika, és tessék figyelni. Lesz is rá lehetőséged bőven, mert a film 144 perces, de nem kell megijedni, mivel nagyon gyorsan el fog repülni az az idő... Osztályozásom ennél a filmnél 10-ből 10 :$

Rendező: Michael Bay
Író: Robert Roy Pool, Jonathan Hensleigh
Forgatókönyvíró: Jonathan Hensleigh, J.J. Abrams
Operatőr: John Schwartzman
Díszlettervező: Lawrence A. Hubbs, Bruton Jones
Jelmeztervező: Magali Guidasci, Michael Kaplan
Zene: Trevor Rabin, Diane Warren
Producer: Michael Bay, Jerry Bruckheimer, Gale Anne Hurd
Executive producer: Jonathan Hensleigh, Chad Oman, Jim Van Wyck
Látványtervező: Michael White
Vágó: Mark Goldblatt, Chris Lebenzon, Glen Scantlebury

Szereplők:
Bruce Willis (Harry S. Stampert)
Ben Affleck (A.J. Frost)
Liv Tyler (Grace Stamper)
Billy Bob Thornton (Dan Truman)
Steve Buscemi (Rockhound)
Will Patton (Charles Chapple)
William Fichtner (Wiliam Sharp ezredes)
Owen Wilson (Oscar Choi)
Michael Clarke Duncan (Jayotis Kurleenbear)
Udo Kier (Pszichológus)
Peter Stormare (Lev Andropov)



Kicsi elfogultság mégis van bennem, mivel fiatalkorom egyik alapfilmje volt ez, ezért is ragadtam meg az alkalmat, hogy blognyitás után rögtön ezzel a filmmel kezdjem a sort.

René

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése