Filmániás bekukkantók száma

2012. április 25., szerda

Alkonyat (Twilight 2008)

Útisteeen :O Már 4 éve tart az Alkonyat őrület az egész világon, meg itt Magyarországon is... Ez a film, egy olyan epik első darabja, amit.., nos amit előbb- UTÓBB meg kell említeni. Elvégre mégis tinilányok milliói imádják(?)- imádták.


Az első rész egész tűrhető, sőt bevallom, annó kifejezetten imádtam, párszor láttam is vagy 4X kb :$. Na de térjünk is a történetre... Van egy fiatal "borongós fájdalmas" hangvételű lány Bella (Kristen Stewart), Ő nagyon gyorsan Forks kisvárosába kerül... Itt minden tökéletes, csak épp sose süt a nap, állandóan lóg az eső lába, viszont az osztálytársak egész tűrhetőek... No meg megjelenik a képben egy igen- nagyon sápadt fiúcska Edward (Robert Pattinson)


Eleinte eléggé vontatottan alakulnak a dolgok a filmben, aztán viszont fény derül arra, amit nem mond ki az átlagember,  VÁMPÍROK léteznek. Igen Edward egy vámpír :O No de másabb kicsit, mint a megszokott vámpírfigurák... Ő ugyan is nem nagyon öl embereket, a sok sok év alatt kialakult empátia, valamint a vámpírcsaládjának az életfilozófiája miatt... Mást is tud, nagyon erős és gyors... No meg még egy tulajdonság, ez majd kiderül, ha megnézed a filmet ^^  Később a két főhős eléggé összemelegedik, és egy szenvedélyes kapcsolat szárnypróbálgatásainak vagyunk szem- és fültanúi. Kis részlet ITT.


Véleményem szerint úgy érdemes megnézni, hogy kizárod az előítéleteidet, és teljesen tiszta "szűz" fejjel nézed meg ezt az érdekes könyvadaptációt. Képügyileg és zeneileg viszont verhetetlen a film, ezt én magam is aláírom, elsősorban ezek a dolgok voltak nálam pozitívumok... Hogy milyen zenéről beszéltem? KATT és megtudod^^ Ezek miatt az értékek miatt emelem a pontot... éééés 10-ből kap tőlem 7-et, vagy inkább 7,1-et :)


Rendező: Catherine Hardwicke
Író: Stephenie Meyer
Forgatókönyvíró: Melissa Rosenberg
Zeneszerző: Carter Burwell
Operatőr: Elliot Davis
Producer: Wyck Godfrey, Greg Mooradian
Vágó: Nancy Richardson

Szereplők:
Kristen Stewart (Bella Swan)
Robert Pattinson (Edward Cullen)
Billy Burke (Charlie Swan)
Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen)
Taylor Lautner (Jacob Black)
Nikki Reed (Rosalie Hale)
Elizabeth Reaser (Esme Cullen)
Anna Kendrick (Jessica Stanley)
Ashley Greene (Alice Cullen)
Kellan Lutz (Emmet Cullen)


A 120 percig tartó filmet nem igazán nézheti meg 12 éven aluli ^^ Ajánlom délutáni pihengetés közben indítsd el a filmet, és a jobb részekre figyelj oda^^ Egyik régi lány ismerősöm ezt tette, Ő nagy Twilight rajongó^^

René

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése